Spoločnosť Phoenix plánuje kúpiť lekárne Sunpharma

NETKY.SK • 22 Január 2015, 14:27 • 2 min
Spoločnosť Phoenix plánuje kúpiť lekárne Sunpharma

BRATISLAVA - Distribútor liekov Phoenix Zdravotnícke zásobovanie, a.s. zamýšľa kúpiť reťazec lekární Sunpharma.

slovakia

left justify in out

Ako informovala spoločnosť, Sunpharma v súčasnosti prevádzkuje 42 lekární na Slovensku a 8 lekární v Českej republike, najmä v lokalitách, ako sú nákupné centrá. Transakcia podlieha schváleniu Protimonopolného úradu SR.

 

Firma Phoenix Zdravotnícke zásobovanie vznikla spojením distribučných spoločností Fides Zdravotnícke zásobovanie, Biama a Drugimpex Bratislava. Pod spoločným názvom Phoenix Zdravotnícke zásobovanie začala na Slovensku firma pôsobiť po vstupe strategického investora, českej spoločnosti Phoenix Lékarenský velkoobchod, a.s., od októbra 2004.

 

Spoločnosť Phoenix je členom skupiny Phoenix group, ktorá je jednou z najväčších európskych spoločností v oblasti veľkodistribúcie liečiv. Prostredníctvom 152 distribučných stredísk je skupina aktívna v 25 krajinách Európy a zamestnáva takmer 30 tis. ľudí. Skupina PHOENIX už prevádzkuje viac ako 1 600 vlastných lekární v 12 európskych krajinách.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies