Spoločnosť PGNiG chce vybudovať plynovod medzi Poľskom a Nórskom

NETKY.SK • 28 Január 2016, 14:03 • 2 min
Spoločnosť PGNiG chce vybudovať plynovod medzi Poľskom a Nórskom

VARŠAVA - Poľská plynárenská spoločnosť PGNiG plánuje vybudovať plynovod medzi Poľskom a Nórskom, aby znížila svoju závislosť na Rusku.

slovakia

left justify in out

Očakáva sa, že plynovod do roku 2022 zväčší kapacitu dopravy plynu do Poľska o niekoľko miliárd metrov kubických plynu. Firma PGNiG to uviedla vo štvrtok. Načasovanie projektu znamená, že plynovod by mal byť v prevádzke v roku 2022, kedy sa skončí platnosť terajšej dohody o nákupe plynu medzi poľskou štátnou spoločnosťou PGNiG a ruským Gazpromom.


PGNiG nakupuje od Gazpromu ročne do 10,2 mld. kubických metrov plynu, čím uspokojuje podstatnú časť ročnej spotreby plynu v Poľsku, ktorá je na úrovni takmer 16 mld. kubických metrov. "Do roku 2022 chceme mať technickú možnosť dopravovať niekoľko miliárd kubických metrov plynu zo severu," uviedla PGNiG vo vyhlásení.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona