Spoločnosť Panep chce v Medzilaborciach postaviť fabriku a zamestnať nových ľudí

NETKY.SK • 10 Marec 2017, 13:38 • 2 min
Spoločnosť Panep chce v Medzilaborciach postaviť fabriku a zamestnať nových ľudí

MEDZILABORCE – Spoločnosť Panep, ktorá sa zaoberá výrobou gázoviny, operačného krytia a operačných setov, plánuje v Medzilaborciach odkúpiť pozemky v priemyselnej zóne a postaviť tu nové výrobné haly. Zároveň by chcela zamestnať ďalších pracovníkov.

slovakia

left justify in out

Ako TASR informoval riaditeľ pobočky na Slovensku a v Poľsku Ivan Hriseňko, firma pôsobí v Medzilaborciach už viac ako 20 rokov v prenajatých priestoroch na Komenského ulici. Začiatkom roka pristúpili k prenájmu ďalších skladových priestorov, sú však nepostačujúce. Dôvod, prečo chce ísť spoločnosť do vlastného, súvisí aj s rozšírením výroby. Firma zamestnáva v súčasnosti viac ako 30 ľudí, počítajú približne s päťdesiatkou, aby mohli naplniť kapacitu výroby. „Bude to záležať od toho, ako sa nám bude dariť obchodne,“ skonštatoval.

 

Skladové priestory a výrobnú halu plánujú v priemyselnej zóne postaviť do konca roka. Firma požiadala o odkúpenie pozemku o rozmeroch 120 x 80 metrov. „Chceme využiť tradíciu, máme tam vyškolených ľudí, na ktorých chceme stavať. Aj zo strategického hľadiska si myslím, že je to dobré miesto,“ vysvetlil Hriseňko dôvod, prečo sa rozhodli zostať v Medzilaborciach. Predpokladaný investičný náklad na výstavbu objektov spolu s technológiami odhadujú zatiaľ na 2 milióny eur.

 

Mestskí poslanci v tejto súvislosti odsúhlasili vyhlásenie verejnej obchodnej súťaže na odpredaj pozemkov. Ich minimálna cena určená znaleckým posudkom predstavuje sumu 92.800 eur. „Bude zriadená komisia na otváranie obálok, firmy môžu predložiť svoje ponuky,“ uviedol pre TASR primátor Vladislav Višňovský. Mesto predpokladá, že záujem bude mať len firma, ktorá požiadala o odkúpenie parciel.

 

O pozemky v areáli priemyselnej zóny bol záujem aj v minulosti, svoje zámery však firmy nezrealizovali. „Sme radi, že je tu záujem, a dúfame, že všetko dobre dopadne a konečne sa v priemyselnej zóne postaví nejaká fabrika,“ uzavrela hlava mesta.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies