Spoločnosť Osram bude rušiť ďalšie pracovné miesta

NETKY.SK • 11 Jún 2014, 09:26 • 2 min
Spoločnosť Osram bude rušiť ďalšie pracovné miesta

FRANKFURT - Nemecký výrobca svetelnej techniky Osram Licht AG zruší ďalšie pracovné miesta a mohol by predať niektoré závody, keďže pokračuje v zmene výrobného programu.

slovakia

left justify in out

Pre stredajšie vydanie denníka Süddeutsche Zeitung to povedal generálny riaditeľ firmy Wolfgang Dehen. "V podnikaní vo výrobe tradičnej osvetľovacej techniky sa opäť upraví kapacita. Rušenie pracovných miest je nežiaducou, ale nevyhnutnou súčasťou tohto procesu," uviedol Dehen. V rámci terajšieho programu redukcie nákladov Osram ruší 8 700 pracovných pozícií, čiže znižuje počet zamestnancov o 21 % a zatvára štvrtinu zo svojich 43 závodov. Cieľom je dosiahnutie hrubých úspor v sume 1,2 mld. eur.

 

Denník Süddeutsche Zeitung ďalej cituje Dehena, podľa ktorého Osram posúdi svoje zostávajúce závody vo svete "v súlade s vývojom na trhu a konkurencieschopnosťou." Spoločnosť Osram, ktorá je druhým najväčším svetovým výrobcom osvetľovacej techniky po firme Philips, sa snaží prispôsobiť presunu od výroby tradičných žiaroviek smerom k novším technológiám, ako sú LED technológie. 

 

Firma pôsobí aj v SR - spoločnosť Osram (Slovensko), a.s. vznikla prevzatím firmy Tesla Nové Zámky v roku 1995. Spoločnosť vytvára viac ako 70 percent svojho obratu energeticky úspornými výrobkami. Produkty s LED technológiou predstavujú v súčasnosti v Osrame už viac ako 25 percent celkového obratu. V júli 2013 sa spoločnosť osamostatnila od koncernu Siemens.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies