Spoločnosť Optotune Slovakia preinvestuje na Slovensku 3,8 milióna eur, zamestná 50 pracovníkov

NETKY.SK • 21 Jún 2017, 12:22 • 2 min
Spoločnosť Optotune Slovakia preinvestuje na Slovensku 3,8 milióna eur, zamestná 50 pracovníkov

BRATISLAVA - Spoločnosť Optotune Slovakia vybuduje v Trnave výskumné a vývojové technologické centrum. Na Slovensku tak švajčiarsky investor preinvestuje 3,8 milióna eur. Centrum by malo byť dokončené do konca tohto roka a zamestnať by malo 50 odborných pracovníkov. Informovali o tom na stredajšom tlačovom brífingu zástupcovia spoločnosti Optotune Slovakia.

slovakia

left justify in out

"Som rád, že sa nám podarilo dotiahnuť investíciu na Slovensko. Vyhodnocovali sme viacero krajín ako Poľsko, Česko, Maďarsko a Srbsko. Na Slovensko chceme priniesť podobný koncept ako máme vo Švajčiarsku, kde na pravidelnej báze spolupracujeme s univerzitami, či už získavaním najtalentovanejších ľudí z oboru alebo na spoločných výskumných projektoch," povedal konateľ spoločnosti Optotune Slovakia Simeon Kredatus. Investor už ohlásil spoluprácu s Materiálovotechnologickej fakulty Slovenskej technickej univerzity a spolupracovať plánuje aj s ďalšími školami.

Spoločnosť plánuje rozšíriť svoju výrobu, na Slovensku sa budú vyrábať takzvané 2D zrkadlá. Slúžiť majú napríklad v detekčných systémoch pre samoriadiace autá. Firma okrem toho plánuje aj výrobu komponentov, ktorá umožní zvýšiť kvalitu rozlíšenia v zariadeniach z HD na 4k.

Investor podľa vlastných slov zamestná najtalentovanejších ľudí z oboru, čomu majú zodpovedať aj nadštandardné mzdy. V súčasnosti prijímajú žiadosti na pozíciu VHDL inžinierov a operátorov.

Spoločnosť Optotune Switzerland je švajčiarsky výrobca opto-elektronických komponentov so sídlom v Zürichu, ktorá na trhu pôsobí od roku 2008. Spoločnosť pôsobí v 27 krajinách sveta. Optotune Slovakia bola založená v máji 2017.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies