Spoločnosť Nike zostane sponzorom Šarapovovej

NETKY.SK • 9 Jún 2016, 08:06 • 2 min
Spoločnosť Nike zostane sponzorom Šarapovovej

LONDÝN - Americká spoločnosť na výrobu športového oblečenia a potrieb Nike bude naďalej sponzorsky podporovať ruskú tenistku Mariu Šarapovovú napriek tomu, že hráčka dostala dvojročný zákaz činnosti za dopingový prehrešok.

slovakia

left justify in out

"Dúfame, že Mariu opäť uvidíme na dvorcoch," píše sa v oficiálnom stanovisku spoločnosti Nike. Tá najskôr v marci tohto roka po prevalení sa Šarapovovej kauzy sponzorský kontrakt dočasne zmrazila, pripomenula agentúra DPA.

 

Šarapovová neprešla dopingovým testom na úvodnom grandslamovom podujatí roka Australian Open, keď jej v tele našli zakázanú látku meldónium. Medzinárodná tenisová federácia (ITF) ju v stredu potrestala dvojročným dištancom. Trest má spätnú platnosť od 26. januára 2016, no bývalá svetová jednotka povedala, že sa proti verdiktu chce odvolať na Športový arbitrážny súd (CAS).

 

Meldónium je na zozname zakázaných substancií od 1. januára 2016 a v sieti testovania uviazla už vyše stovka športovcov najmä z Ruska. Šarapovová tvrdí, že meldónium užívala zo zdravotných dôvodov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies