Spoločnosť neodvádzala dane a poistné Sociálnej poisťovni

NETKY.SK • 7 Október 2015, 14:04 • 2 min
Spoločnosť neodvádzala dane a poistné Sociálnej poisťovni

BARDEJOV – Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bardejove začal trestné stíhanie vo veci zločinu neodvedenia dane a poistného a vo veci prečinu nezaplatenia dane a poistného.

slovakia

left justify in out

Ako informovala prešovská krajská policajná hovorkyňa Jana Migaľová, polícia šetrením preukázala, že zodpovedná osoba jedného bardejovského podnikateľského subjektu, ako odvádzateľ poistného na sociálne poistenie, zrážala svojim zamestnancom z vymeriavacieho základu ich príjmov poistné na sociálne poistenie. Tie následne formou mesačných výkazov poistného predkladala na Sociálnu poisťovňu, pričom zrazené sumy poistného neodviedla na účet poisťovne. Dialo sa tak od septembra 2014 do júna tohto roku. Ide o celkovú sumu vo výške takmer 34.000 eur.

 

K porušeniu zákona došlo aj tým, že spoločnosť nezaplatila poistné za zamestnávateľa vo výške viac ako 91.000 eur. Za tieto trestné činy zákon stanovuje trestnú sadzbu odňatia slobody až na osem rokov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies