Spoločnosť Nemak Slovakia žiada investičnú pomoc 6,19 milióna eur, vytvorí 210 miest

NETKY.SK • 9 Február 2017, 16:16 • 2 min
Spoločnosť Nemak Slovakia žiada investičnú pomoc 6,19 milióna eur, vytvorí 210 miest

BRATISLAVA - Spoločnosť Nemak Slovakia, s. r. o., žiada investičnú pomoc 6,19 milióna eur na rozšírenie výrobných kapacít svojho závodu v lokalite Ladomerská Vieska, v okrese Žiar nad Hronom, a to vo forme úľavy na dani z príjmu. Vyplýva to zo zverejneného návrhu Ministerstva hospodárstva (MH) SR.

slovakia

left justify in out

"Cieľom investičného zámeru je rozšírenie existujúceho podniku priemyselnej výroby zameraného na výrobu hliníkových odliatkov technológiou vysokotlakového odlievania," priblížil rezort hospodárstva.

 

Podľa MH SR prijímateľ investičnej pomoci v priamej súvislosti s investičným zámerom s oprávnenými nákladmi vo výške 59,38 milióna eur do konca roka 2018 vytvorí 210 nových pracovných miest.

 

Nemak Slovakia, s. r. o., Žiar nad Hronom vznikla 1. augusta 2000. Predmetom jej činnosti je najmä vývoj, výroba, distribúcia a export zlievarenských výrobkov vyrobených zo zliatin hliníka a vzorov a foriem pre zlievarenskú výrobu, tepelné spracovanie, ako aj impregnácia odliatkov. Jediným spoločníkom je španielska firma Nemak Exterior S.L. Základné imanie eviduje Nemak Slovakia vo výške 17,3 milióna eur.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona