Spoločnosť Moller-Maersk sa dohodla na kúpe lodiarskej firmy Hamburg Süd

NETKY.SK • 1 December 2016, 15:36 • 2 min
Spoločnosť Moller-Maersk sa dohodla na kúpe lodiarskej firmy Hamburg Süd

KODAŇ - Dánska lodiarska a ropná spoločnosť A.P. Moller-Maersk dnes oznámila, že sa dohodla na kúpe nemeckej lodiarskej firmy Hamburg Süd, ktorá je siedmym najväčším prepravcom kontajnerov na svete.

slovakia

left justify in out

Hamburg Süd vlastní 130 kontajnerových lodí a zamestnáva približne 6000 ľudí. Má viac ako 250 kancelárií po celom svete. Vlani dosiahla obrat 6,7 milióna USD (6,30 milióna eur).

 

Generálny riaditeľ Maersk Soren Skou v tejto súvislosti uviedol, že akvizícia je novým míľnikom v histórii lodnej divízie Maersk Line.

 

Hodnotu transakcie ani jedna zo strán nezverejnila. Obchod musia schváliť regulačné úrady v Európskej únii, Japonsku, Číne, Južnej Kórei, Brazílii a USA.

 

A.P. Moller-Maersk dodal, že viac detailov zverejní v 2. kvartáli 2017 a jej cieľom je uzavrieť dohodu o prevzatí nemeckej firmy do konca budúceho roka. V prípade, že ju regulačné úrady schvália, podiel Maersk Line na svetovom trhu s kontajnermi stúpne na 18,6 % zo súčasných 15,7 %.

 

Hamburg Süd a jej brazílska dcéra Alianca budú aj po prevzatí dánskym konglomerátom pokračovať v činnosti pod svojím menom ako samostatné značky.

 

Dánsky konglomerát v septembri oznámil, že oddelí svoju lodnú divíziu do energetickej a vytvorí z nich samostatné spoločnosti.

(1 EUR = 1,0635 USD)

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies