Spoločnosť Merrill Lynch dostala od amerických úradov pokutu

NETKY.SK • 27 August 2014, 10:19 • 2 min
Spoločnosť Merrill Lynch dostala od amerických úradov pokutu

WASHINGTON - Americká Komisia pre termínované obchody (CFTC) udelila pokutu spoločnosti Merrill Lynch vo výške 1,2 mil. USD za pochybenia pri vykonávaní dozoru nad poplatkami, ktoré banka naúčtovala klientom počas obdobia troch rokov.

slovakia

left justify in out

CFTC o tom informovala v utorok. Merrill Lynch na nadmerných poplatkoch od 196 klientov získala viac ako 450 tis. USD. Diať sa tak podľa CFTC malo minimálne v období od 1. januára 2010 do apríla 2013.

 

CFTC taktiež odhalila, že spoločnosť Merrill Lynch nezamestnala kvalifikovaný personál, ktorý by dohliadal nad poplatkami. Firma podľa CFTC taktiež neposkytla pracovníkom kompletný manuál procesov minimálne do apríla 2013. Zo zistení CFTC ďalej vyplýva, že spoločnosť neposkytla zamestnancom tréning. Banka zistenia CFTC ani nepotvrdila, ani nevyvrátila. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona