Spoločnosť Leyard Europe sa rozširuje a avizuje nové pracovné miesta

NETKY.SK • 4 August 2016, 12:40 • 2 min
Spoločnosť Leyard Europe sa rozširuje a avizuje nové pracovné miesta

PREŠOV – Spoločnosť Leyard Europe avizuje rozšírenie výrobnej kapacity svojho pripravovaného závodu v prešovskom priemyselnom parku Záborské. Zamestnať chce oproti pôvodnému zámeru 50 pracovníkov až 100 ľudí. Zástupcovia spoločnosti už rokovali na prešovskej radnici o zakúpení ďalších pozemkov v areáli priemyselného parku, ktorý vlastní mesto. Informovala o tom dnes hovorkyňa radnice Veronika Kmetóny Gazdová.

slovakia

left justify in out

Prešovská primátorka Andrea Turčanová informácie o plánovanom zdvojnásobení produkcie LED obrazoviek spoločnosťou Leyard Europe tiež potvrdila. So zástupcami spoločnosti rokovala v týchto dňoch o zakúpení ďalších pozemkov.

 

„V minulom roku mesto odpredalo spoločnosti pozemky v priemyselnom parku o výmere 10.000 metrov štvorcových, teraz je ich zámerom odkúpiť ďalších 4291 štvorcových metrov. Vytváranie nových pracovných miest je jednou z priorít mesta a žiadosť spoločnosti už bola odsúhlasená v majetkovej komisii. Nasledovať bude schvaľovací proces,“ uviedla Turčanová. O zámere predaja pozemkov budú rozhodovať mestskí poslanci na zastupiteľstve ešte v auguste.

 

Európska pobočka čínskej firmy Leyard Shenzhen Opto Electronics už vlani ohlásila v Prešove stavbu výrobnej haly spojenú s náborom 50 zamestnancov. Ukončenie výstavby je naplánované na druhý polrok tohto roku. „Dobudovanie výrobného závodu dovolí navrhovateľovi sústrediť všetky aktivity spoločnosti do jedného centra a zabezpečí tým optimálne prepojenie výroby, montáže a obchodu s logistikou a riadením spoločnosti. Účelom predloženého zámeru je výstavba a prevádzka výrobno-skladovej haly na výrobu multimediálnych systémov,“ uvádza sa v stanovisku spoločnosti Leyard pre médiá.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies