Spoločnosť Kodak končí s výrobou digitálnych fotoaparátov

NETKY.SK • 9 Február 2012, 23:04 • 2 min
Spoločnosť Kodak končí s výrobou digitálnych fotoaparátov

Spoločnosť Kodak končí s výrobou digitálnych fotoaparátov - Svet Americká spoločnosť Eastman Kodak končí s výrobou digitálnych fotoaparátov. Firma so 133-ročnou tradíciou výroby fotografickej techniky, ktorá navyše sama s digitálnym fotoaparátom ako prvá

slovakia

left justify in out

imgAmerická spoločnosť Eastman Kodak končí s výrobou digitálnych fotoaparátov. Firma so 133-ročnou tradíciou výroby fotografickej techniky, ktorá navyše sama s digitálnym fotoaparátom ako prvá prišla, oznámila, že okrem digitálnych fotoaparátov ukončí aj produkciu vreckových videokamier a digitálnych fotorámikov. Do budúcnosti sa chce sústrediť už len na ziskovejšie divízie, najmä na výrobu tlačiarní. Zrušenie výroby digitálnych fotoaparátov predpokladá ešte v 1. polroku tohto roka, záruky na tieto produkty však budú platiť aj naďalej.

Kodak, ktorý minulý mesiac požiadal o ochranu pred veriteľmi, uviedol, že toto rozhodnutie by mu malo umožniť ušetriť viac než 100 miliónov USD (75,26 milióna eur) ročne. Dodal, že na ukončovaní stratových divízií pracuje už nejaký čas. "Vzhľadom na naše analýzy vývoja v sektore je dnešné oznámenie logickým ďalším krokom v tomto procese," povedal Praddep Jotwani, šéf marketingu Kodaku.

Spoločnosť neuviedla koľko ľudí príde v dôsledku tohto kroku o prácu, informovala však, že náklady spojené s ukončením výroby digitálnych fotoaparátov by mali dosiahnuť 30 miliónov USD.

Zdroj: TASR/AP, BBC



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona