Spoločnosť INJECTA investuje milióny eur do výroby striekačiek a ihiel

NETKY.SK • 27 Február 2014, 14:36 • 2 min
Spoločnosť INJECTA investuje milióny eur do výroby striekačiek a ihiel

BRATISLAVA - Spoločnosť INJECTA plánuje vyrábať pre CHIRANA T.Injecta, ako i pre iné spoločnosti.

slovakia

left justify in out

Spoločnosť INJECTA, a.s. investuje milióny eur do technológie na výrobu zdravotníckych pomôcok, vytvoriť by pritom mala 40 nových pracovných miest. Z celkovej sumy 10,2 mil. eur potrebnej na projekt jej časť pomôže vykryť nenávratný finančný príspevok vo výške 4 mil. eur. Firma bola úspešná v žiadosti o eurofondy cez Operačný program Konkurencieschopnosť a hospodársky rast. Vyplýva to z údajov centrálneho registra zmlúv.

 

Spoločnosť je aktuálne v štádiu, kedy sa pripravuje na výrobu, čaká na technológie. Tie začala obstarávať v druhej polovici februára toho roka. Produkovať bude ihly na odber krvi, veľké injekčné striekačky, ihly na podávanie inzulínu či jednorazové injekčné striekačky. "Spoločnosť INJECTA plánuje vyrábať pre CHIRANA T.Injecta, ale nielen pre ňu. Naším plánom je aj výroba pre iné spoločnosti," predstavil zámery spoločnosti jej riaditeľ Teodor Lysák. S výrobou by INJECTA mohla začať už v budúcom roku. 

 

Zo 40 nových pracovných miest by sa minimálne 28 malo ujsť mladým ľuďom do 29 rokov s odborným zameraním na strojárstvo. Ako Lysák uviedol, po začatí výroby očakávajú v najbližších siedmich rokoch ročný priemerný nárast tržieb o približne sedem miliónov eur. 

 

INJECTA a.s. vznikla v roku 2008, o štyri roky na to ju kúpila CHIRANA T.Injecta, ktorá patrí medzi svetových výrobcov jednorazových striekačiek a injekčných ihiel. INJECTA predstavuje výrobnú zložku pre niektoré časti produktového portfólia. Sídli v Starej Turej.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies