Spoločnosť ILS podpísala významný kontrakt na dopravu družíc do vesmíru

NETKY.SK • 11 November 2015, 18:18 • 2 min
Spoločnosť ILS podpísala významný kontrakt na dopravu družíc do vesmíru

MOSKVA - Rusko-americká spoločnosť ILS zaoberajúca sa komerčnými vesmírnymi službami pomocou nosných rakiet Proton dnes oznámila, že uzatvorila významný kontrakt o doprave družíc na obežnú dráhu Zeme.

slovakia

left justify in out

ILS podpísala zmluvu s nadnárodným družicovým konzorciom Intelsat na päť vesmírnych letov do roku 2023, informuje agentúra DPA. Družice dopravia do kozmu rakety typu Proton, ktoré však od polovice vlaňajška zaznamenali tri zlyhania.

 

Andrej Kalinovskij, generálny riaditeľ Štátneho kozmického vedeckovýrobného strediska M. V. Chruničeva, materskej spoločnosti ILS, obhajuje daný kontrakt ako dôkaz toho, že firma začala s obnovou dôvery u svojich obchodných partnerov.

 

"Modernizujeme výrobu, zvyšujeme kvalitu výrobkov a služieb, a zlepšujeme výrobné procesy," uviedol Kalinovskij vo vyhlásení publikovanom na webovej stránke ruskej vesmírnej agentúry Roskosmos.

 

Štarty budú realizované z kozmodrómu Bajkonur, ktorý si Rusko prenajíma od Kazachstanu, oznámila ILS. Spoločnosť počas uplynulých 18 rokov vyniesla na obežnú dráhu Zeme 11 družíc konzorcia Intelsat.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona