Spoločnosť IEE otvorila nový závod vo Veľkej Ide

NETKY.SK • 10 November 2014, 16:54 • 2 min
Spoločnosť IEE otvorila nový závod vo Veľkej Ide

KOŠICE - Luxemburská spoločnosť IEE, ktorá vyrába snímacie systémy pre automobilový priemysel, v pondelok otvorila svoj nový závod IEE Sensing Slovakia vo Veľkej Ide pri Košiciach.

slovakia

left justify in out

"Naša spoločnosť pôsobí na Slovensku od roku 2009. Závod IEE v Kechneci zamestnával 200 ľudí a bol zameraný na výrobu indikátorov nezapnutých bezpečnostných pásov. Do roku 2013 narástol počet našich zamestnancov na 530 a ročný objem výroby na viac než 12 miliónov kusov. Priestory v Kechneci, ktoré patria Molexu, sme však mali prenajaté. V roku 2013 sme sa rozhodli postaviť vlastnú prevádzku. Náš nový závod vo Veľkej Ide bol projektovaný na mieru tak, aby spĺňal všetky naše potreby a zároveň disponoval aj priestorom pre ďalšie rozšírenie v budúcnosti,” povedal pri otvorení závodu Michel Witte, generálny riaditeľ a prezident IEE.

 

Podľa Witteho je na mieru vybudovaný závod s rozlohou 10 000 metrov štvorcových významným míľnikom v rozvoji spoločnosti IEE v regióne. Okrem rozširovania výroby IEE prikladá veľký význam investíciám do výskumu a vývoja. Súčasťou nového slovenského závodu bude vývojové centrum. Jednou z jeho hlavných aktivít bude aplikované inžinierstvo. 

 

Spoločnosť IEE S.A. je inovatívny výrobca špecializovaných snímacích systémov so sídlom v Luxemburgu. Spoločnosť, založená v roku 1989, pôsobí v Európe, v USA a v Ázii. IEE je globálnym lídrom v oblasti snímacích systémov v automobilovom priemysle a tiež senzorov na klasifikáciu posádky vo vozidlách. Riešenia spoločnosti nachádzajú uplatnenie v automobilovom priemysle, stavebníctve, v oblasti manažmentu bezpečnosti, v zdravotníctve aj v športe. Celosvetovo zamestnáva IEE 1 900 pracovníkov, z čoho viac ako 10 % sa venuje výskumu a vývoju.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies