Spoločnosť Grandwood sa ohradila voči útokom z SaS

NETKY.SK • 18 Apríl 2013, 11:13 • 2 min
Spoločnosť Grandwood sa ohradila voči útokom z SaS

BRATISLAVA - Spoločnosť Grandwood holding s.r.o. vyjadruje rozčarovanie a pohoršenie nad stredajšími vyjadreniami Ľubomíra Galka a Richarda Sulíka zo strany SaS. Poslanci strany podľa spoločnosti účelovo zavádzali a očividne nepoznajú legislatívne prostredie Slovenska.

slovakia

left justify in out

"Je pre nás zarážajúce, že čelíme ataku strany, za ktorej vlády bol náš projekt schválený," uviedla spoločnosť v reakcii na tvrdenia predstaviteľov SaS. Grandwood uvádza, že nie je panelákovou firmou, je len spoločnosťou dodržiavajúcou literu zákona do poslednej bodky.

“Celé vystúpenie je o to absurdnejšie a komické, že spoločnosť Grandwood holding s.r.o. podala prvú žiadosť o investičnú pomoc po nástupe vlády Ivety Radičovej, keď bol ministrom hospodárstva Juraj Miškov. Minister Miškov svojím listom zo dňa 8. februára 2012 žiadosť posunul na schválenie vládou pod vedením aj strany SaS, pričom proti adrese "v košickom paneláku" ani zloženiu akcionárov nemalo ministerstvo výhrady," upozorňuje konateľ spoločnosti Stanislav Lakatoš. 

Podpredseda strany SaS Ľubomír Galko v stredu vyhlásil, že Smer-SD na východe republiky stavia drevený tunel. Ako povedal na tlačovej besede, vláda ide dotovať obrovskú investíciu vo Vranove nad Topľou závratnou sumou 21,3 milióna eur, ktorá má zamestnať 390 ľudí. Upozornil však, že ide o neznámu spoločnosť s ručením obmedzeným Grandwood holding s.r.o. Tá podľa neho dostane štedrý sponzoring, aj keď má základné imanie len 5 000 eur. "Robert Fico a Tomáš Malatinský darujú na podnikanie spoločnosti bez minulosti 21,3 mil. eur," vyhlásil Galko. 

Grandwood priznáva, že má základné imanie na úrovni 5 000 eur a momentálne nevykonáva žiadnu činnosť. "V zmysle platných zákonov, ktoré by si mal pán Galko aj Sulík naštudovať, však spoločnosť, ktorá žiada o investičnú pomoc od štátu, nesmie vykonávať pred schválením absolútne žiadnu podnikateľskú činnosť. Ako sme už deklarovali, po podpísaní našej žiadosti vládou SR, spoločnosť presunie svoje sídlo z Košíc do Vranova nad Topľou a zároveň sa navýši základné imanie na milióny eur. Následne sa transformuje na akciovú spoločnosť. Všetky tieto kroky sú nutné v tomto poradí," reaguje firma. 

Grandwood zároveň uvádza, že pokiaľ sa štát rozhodne na základe analýz neposkytnúť pomoc, spoločnosť bude zrušená. "Žiadny investor po dobu čakania na rozhodnutie do firmy nič viac ako nutný základný kapitál nevloží. Po nástupe súčasnej vlády naša spoločnosť premiestnilo miesto realizácie projektu z Hanisky pri Prešove do Vranova a prejavila tak svoju ústretovosť voči záujmom hospodárskej politiky SR. Ministerstvo hospodárstva a SARIO nadviazalo na už rozpracované stanovisko bývalého vedenia ministerstva hospodárstva a zmenilo miesto realizácie projektu a zároveň nám dalo aktuálnu ponuku investičnej pomoci," uvádza spoločnosť. 

Grandwood holding s.r.o. plánuje v priemyselnom parku Ferovo postaviť závod na spracovanie dreva, ktorého hlavnými parametrami sú investícia vo výške viac ako 42 mil. eur a vytvorenie 390 pracovných miest. Investičný zámer predpokladá štátnu pomoc vo výške 1 milión eur na obstaranie hál, strojov a zariadení, 3,9 mil. eur na vytvorenie pracovných miest a 16,4 mil. eur vo forme daňových úľav čerpaných postupne až do roku 2023. 

Spoločnosť Grandwood Holding je súčasťou medzinárodnej podnikateľskej skupiny pôsobiacej v Európskej únii a Turecku. Skupina v súčasnosti podniká v oblasti energetiky, chemickej výroby a lodiarstva v Európe a podľa spoločnosti zamestnáva tisíce zamestnancov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona