Spoločnosť Google zaplatila v Taliansku pokutu jeden milión eur

NETKY.SK • 4 Apríl 2014, 08:58 • 2 min
Spoločnosť Google zaplatila v Taliansku pokutu jeden milión eur

MILÁNO - Spoločnosť Google zaplatila v Taliansku pokutu jeden milión eur, ktorú jej udelil tamojší úrad na ochranu osobných údajov.

slovakia

left justify in out

Dôvodom je to, že spoločnosť Google pri snímaní obrázkov v talianskych uliciach v roku 2010 nemala jasne rozpoznateľné vozidlá. Úrad o tom informoval vo štvrtok. Spoločnosť Google s tvrdeniami regulačného úradu nesúhlasí. "Autá patriace gigantovi z Mountain View sa pohybovali ulicami bez toho, aby boli jasne rozpoznateľné a ľudia nachádzajúci sa v ich blízkosti sa tak nemohli rozhodnúť, či chcú byť na fotkách alebo nie,“ uviedol úrad.

 

Zároveň však taliansky úrad na ochranu osobných údajov vyhlásil, že spoločnosť Google následne urobila požadované opatrenia, jasne označila autá, ktoré terén fotia a o miestach, ktoré jej vozidlá navštívia, informuje na internete aj v lokálnych médiách. 

 

Spoločnosť v súvislosti so službami ako Google Street View čelí množstvu žalôb a obvineniam z toho, že porušuje zákony chrániace súkromie. Google tieto spory vedie v USA aj v Európe. Talianske úrady tiež oznámili súdu, že Google pri mapovaní krajiny náhodou zachytil fragmenty elektronickej komunikácie. Podobný spor v Nemecku minulý rok vyústil do toho, že spoločnosť Google dostala pokutu 145 tis. eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona