Spoločnosť Google uzavrela jeden z najväčších obchodov histórie jej fungovania

NETKY.SK • 4 November 2019, 17:24 • 2 min
Spoločnosť Google uzavrela jeden z najväčších obchodov histórie jej fungovania

NEW YORK – Spoločnosť Google odkúpila Fitbit, svetového lídra vo výrobe nositeľnej elektroniky.

slovakia

left justify in out

Majiteľ spoločnosti Fitbit si na budúci rok pripíše na svoje konto 2.1 miliardy dolárov. Dopyt po nositeľnej elektronike sa čoraz viac zvyšuje a to si Google dobre uvedomuje. Práve preto sa hlavy spoločnosti rozhodli uzavrieť jednu z najväčších investícií v histórii jej fungovania.

 

img

 

Obchod prekvapil technologických analytikov. Už niekoľko rokov dozadu sa špekulovalo, že Google plánuje uviesť na trh vlastné smart-hodinky a stať sa tak priamym konkurentom značky Apple, k čomu však nedošlo. Napriek tomu Google predstaví smart-hodinky, no s technológiou práve od Fitbit-u.

 

„Prostredníctvom zdrojov a globálnej platformy spoločnosti Google bude spoločnosť Fitbit schopná urýchliť inovácie v kategórii nositeľnej elektroniky, rýchlejšie škálovať a sprístupňovať zdravie všetkým,“ uviedol spoluzakladateľ a generálny riaditeľ spoločnosti Fitbit James Park.

 

img

 

Ochrana osobných údajov

 

Nastávajúca spolupráca dvoch spoločností sa nevyhla ani kritike. Americká poradenská spoločnosť Gartner uviedla, že nie je isté, do akej miery zákazníci dôverujú spoločnostiam ako Google a Fitbit.

 

Kauzy o úniku veľkého počtu dát a ich následný predaj tretím stranám už konzumentom nie je cudzí. Zákazníkov zaujíma, čo sa s ich informáciami stane. „Prevažná väčšina používateľov vidí výhody plynúce z uverejňovania dát, používania týchto zariadení a to, ako to zlepšuje ich život, ale bude aj skupina skeptických spotrebiteľov, ktorí tomu (zariadeniu) jednoducho nebudú veriť,“ uviedla spoločnosť Gartner.

 

img

 

Na tlačovej konferencii Fitbit zdôrazňoval, že súkromie a bezpečnosť dát užívateľov je pre spoločnosť kľúčová. Transparentnosť dát, ktoré zbierajú, je samozrejmosťou. Spoločnosť tiež prehlásila, že nikdy ich nebude predávať tretím stranám. Informácie ako zdravotný stav užívateľa a pod. nebudú použité ani pre účely personalizácie reklám Google Ads.

 

Technológia

 

Hardvér spoločnosti Fitbit boli vždy prvotriedny, čo dáva spoločnosti Google silný základ pre tvorbu nových nositeľných zariadení s integrovaným systémom Android. Google sa už dlhšiu dobu sústreďuje na meranie kondície a práve preto plánuje spojiť nové zariadenia aj s existujúcimi aplikáciami Google Fit.

 

img

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristian Kubis
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies