Spoločnosť Google dostane v Rusku pokutu

NETKY.SK • 15 September 2015, 12:56 • 2 min
Spoločnosť Google dostane v Rusku pokutu

BRATISLAVA - Spoločnosť Google zneužíva svoju pozíciu na trhu v Rusku. Ruská protimonopolná agentúra FAS to uviedla s tým, že Google bude čeliť pokute.

slovakia

left justify in out

Spoločnosť Google podľa agentúry FAS porušila pravidlá spravodlivej hospodárskej súťaže tým, že do mobilných zariadení predinštalovala určité aplikácie. Pokuta by sa mohla vyšplhať do výšky 15 % príjmov z tejto časti ruského trhu za rok 2014. Agentúra FAS odmietla tieto príjmy ďalej špecifikovať s tým, že ide o obchodné tajomstvo.


O výške pokuty bude agentúra rozhodovať 28. septembra. Následne ju musí spoločnosť Google uhradiť a zmeniť spôsoby svojho podnikania. Ak bude porušovanie pravidiel pretrvávať, spoločnosť môže dostať ďalšie pokuty.


Na praktiky spoločnosti Google sa sťažovala spoločnosť Yandex, ktorá vo februári podala podnet na vyšetrovanie. Rozhodnutie protimonopolných orgánov víta. "Veríme, že rozhodnutie agentúry FAS poslúži k obnoveniu konkurencie na trhu," uviedla firma.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies