Spoločnosť Germanwings netušila o epizóde depresie kopilota Lubitza

NETKY.SK • 2 Apríl 2015, 14:41 • 2 min
Spoločnosť Germanwings netušila o epizóde depresie kopilota Lubitza

BERLÍN - Nemecká letecká spoločnosť Germanwings dnes oznámila, že nevedela, že druhý pilot jej lietadla, ktoré sa minulý týždeň zrútilo vo francúzskych Alpách, trpel depresiami počas pilotného výcviku. Informovala o tom tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Vyšetrovatelia sú presvedčení, že kopilot Andreas Lubitz 24. marca vymkol kapitána Airbusu A320 počas letu z kokpitu a zámerne narazil strojom do horského úbočia. Zahynulo všetkých 150 ľudí na palube. Lietadlo smerovalo zo španielskej Barcelony do nemeckého Düsseldorfu.
     

Nemecké aerolínie Lufthansa, materská spoločnosť nízkonákladovej spoločnosti Germanwings, v utorok 31. marca potvrdili, že pred šiestimi rokmi vedeli, že Lubitz mal ešte pred ukončením svojho letového výcviku epizódou "ťažkej depresie". Lufthansa však vyhlásila, že mladík odvtedy úspešne absolvoval všetky lekárske kontroly.
   

Hovorkyňa Germanwings, kde Lubitz začal pracovať v septembri 2013, dnes oznámila, že spoločnosť nevedela o jeho epizóde depresie v tom čase, keď o nej Lufthansa vedela.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona