Spoločnosť Facebook prevzala WhatsApp za zhruba 22 mld. USD

NETKY.SK • 7 Október 2014, 08:50 • 2 min
Spoločnosť Facebook prevzala WhatsApp za zhruba 22 mld. USD

SAN FRANCISCO - Spoločnosť Facebook uzavrela v pondelok kúpu spoločnosti WhatsApp, ktorá vyvinula aplikáciu pre bezplatné zasielanie správ prostredníctvom mobilných telefónov.

slovakia

left justify in out

Finálna suma, ktorú spoločnosť Facebook zaplatila, sa zvýšila o tri miliardy dolárov na zhruba 22 mld. USD. Dôvodom vyššej konečnej ceny je nárast cien akcií spoločnosti Facebook. Zakladateľ spoločnosti WhatsApp Jan Koum dostane počas štyroch rokov takmer dve miliardy dolárov vo forme akcií. Spoločnosť Facebook zaplatila 4,59 mld. USD v hotovosti a pridala 178 mil. akcií. Jan Koum bude pracovať vo vedení spoločnosti Facebook. 

Európska komisia minulý týždeň povolila internetovej spoločnosti Facebook prevziať WhatsApp.

 

V desaťročnej histórii Facebooku ide o doteraz najväčšiu transakciu. Komisia uviedla, že navrhovaná akvizícia podľa jej názoru nepoškodí hospodársku súťaž. Americké úrady dohodu schválili ešte v apríli s tým, že spoločnosť WhatsApp ostane pri svojich súčasných princípoch ochrany súkromia a osobné údaje užívateľov sa tak nevyužijú na cielenú reklamu. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies