Spoločnosť Facebook prevezme fínsku firmu Pryte

NETKY.SK • 4 Jún 2014, 09:12 • 2 min
Spoločnosť Facebook prevezme fínsku firmu Pryte

SAN FRANCISCO - Facebook kupuje fínsku firmu Pryte. Táto spoločnosť umožňuje mobilným zariadeniam bezdrôtový prístup na internet v menej rozvinutých častiach sveta.

slovakia

left justify in out

Celá transakcia by sa podľa hovorkyne spoločnosti Facebook Vanessy Chanovej mala dokončiť tento mesiac. Finančné podmienky dohody nie sú známe.

 

Spoločnosť Facebook má podľa Chanovej záujem predovšetkým o tím ľudí, ktorý za spoločnosťou Pryte stojí. Podľa Chanovej má spoločnosť Pryte cenné skúsenosti a vzťahy s operátormi predovšetkým na rozvíjajúcich sa trhoch. Pryte má menej ako 30 zamestnancov a zatiaľ nie je jasné, koľko z nich bude pracovať pre Facebook. 

Táto dohoda je ďalším prejavom snahy spoločnosti Facebook poskytnúť internetové pripojenie ľudom v menej rozvinutých častiach sveta. Šéf spoločnosti Facebook Mark Zuckerberg vyhlásil, že umožniť prístup na internet ďalším piatim miliardám ľudí je jednou z najdôležitejších priorít spoločnosti Facebook do budúcnosti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies