Spoločnosť Essity na Slovensku končí, svoju výrobu sťahuje do Talianska

NETKY.SK • 22 Február 2018, 12:38 • 2 min
Spoločnosť Essity na Slovensku končí, svoju výrobu sťahuje do Talianska

HLOHOVEC - V roku 2020 plánuje zatvoriť svoju prevádzku v Hlohovci medzinárodná spoločnosť Essity, ktorá pôsobí v oblasti hygieny a zdravia.

slovakia

left justify in out

Výrobu papierových obrúskov zo svojich viacerých závodov v Európe chce presunúť do Talianska. Dôvodom je optimalizácia produkcie a cieľom zabezpečenie trvalo udržateľného rozvoja spoločnosti. V Hlohovci Essity v súčasnosti zamestnáva 70 ľudí.

 

"V nasledujúcich troch rokoch je plánované postupné presunutie výrobnej kapacity z Hlohovca do Talianska a zastavenie výroby. Spoločnosť sa počas prechodného obdobia bude snažiť nájsť pre svojich zamestnancov v Hlohovci čo možno najlepšie riešenia," uviedol regionálny riaditeľ spoločnosti Andreas Greiner.

 

Essity bude podľa neho naďalej pokračovať vo svojom pôsobení na Slovensku, čo podľa neho plánované zmeny neovplyvnia. "Či už prostredníctvom výrobného závodu v Gemerskej Hôrke, ktorý je najväčším zamestnávateľom v regióne, alebo aj formou predaja výrobkov," dodal Greiner.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona