Spoločnosť Ericsson plánuje kúpiť dve divízie firmy Ericpol

NETKY.SK • 16 Október 2015, 14:05 • 2 min
Spoločnosť Ericsson plánuje kúpiť dve divízie firmy Ericpol

BRATISLAVA - Švédska telekomunikačná spoločnosť Ericsson plánuje v prvom štvrťroku budúceho roku kúpiť poľskú a ukrajinskú divíziu softvérovej firmy Ericpol.

slovakia

left justify in out

K spoločnosti Ericsson sa týmto krokom má pripojiť približne 2 tis. zamestnancov. Vyplýva to z informácií poskytnutých firmou Ericsson.


Pripravovaná kúpa poľskej a ukrajinskej divízie firmy Ericpol má priniesť rozšírenie kompetencií a prehĺbenie know-how. Tiež by mala umožniť lepšiu konkurencieschopnosť v oblastiach, akými sú automatizácia, automobilový priemysel, bankovníctvo alebo zdravotníctvo.


Telekomunikačná firma Ericsson pôsobí v 180 krajinách a zamestnáva okolo 115 tis. pracovníkov. Spoločnosť bola založená v roku 1876 a sídli v Štokholme vo Švédsku. Jej hlavnou náplňou je dodávanie telekomunikačných technológií a služieb. Spoločnosť Ericsson a firma Ericpol vzájomne spolupracujú viac ako 20 rokov, pričom Ericsson je najväčším zákazníkom Ericpolu.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona