Spoločnosť Diageo investuje do výroby škótskej whisky 1 mld. libier

NETKY.SK • 7 Jún 2012, 07:14 • 2 min
Spoločnosť Diageo investuje do výroby škótskej whisky 1 mld. libier

Spoločnosť Diageo investuje do výroby škótskej whisky 1 mld. libier - Priemysel Svetový výrobca alkoholických nápojov Diageo oznámil, že v najbližších piatich rokoch investuje do produkcie škótskej whisky 1 miliardu libier (1,24 miliardy eur).

slovakia

left justify in out

Svetový výrobca alkoholických nápojov Diageo oznámil, že v najbližších piatich rokoch investuje do produkcie škótskej whisky 1 miliardu libier (1,24 miliardy eur).

img

Firma plánuje postaviť nový závod na výrobu whisky, ktorý by mohol stáť v regióne Speyside. Nevylučuje ani ďalší závod, ak dopyt po produkte bude naďalej rásť. Okrem toho plánuje i výstavbu nových skladov.

Podrobnejšie informácie o investícii zverejní Diageo v najbližších mesiacoch, odhaduje sa však, že by mohla priamo v sektore vytvoriť asi 100 nových pracovných miest. Ďalších 250 pracovných miest by malo vzniknúť v spomínanom 5-ročnom období každoročne v rámci výstavby závodu a skladov a v širšej ekonomike by investícia mohla vytvoriť približne 500 pracovných pozícií. Firma Diageo, ktorá vyrába napríklad whisky Johnie Walker, J & B a Bells, zamestnáva v Škótsku asi 4000 ľudí.

Zdroj: TASR/BBC



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies