Spoločnosť Datart odchádza zo Slovenska

NETKY.SK • 30 Máj 2013, 11:30 • 2 min
Spoločnosť Datart odchádza zo Slovenska

BRATISLAVA - Zo Slovenska odchádza ďalší reťazec so spotrebnou elektronikou. Elektier Datart sa rozhodla u nás zbaviť tretej najväčšej siete v Európe, francúzskeho Darty Group. Dnes o tom informovali Hospodárske Noviny.

slovakia

left justify in out

"Darty Group chce ísť cestou rýchleho zisku a výrazného znižovania nákladov", hovorí o dôvodoch stiahnutia sa z trhu marketingová manažérka Datart Jana Choroušová. Neustály prepad predajov a neporovnateľne lacnejšia konkurencia z internetu však nie sú len jeho nočnou morou. Francúzsky reťazec Darty sa chce sústrediť na kľúčové trhy, preto pokračuje v škrtaní tých menej dôležitých. Vrátane Slovenska a Česka, kde vlastní elektrá značky Datart.

Pôvodní majitelia Datartu sa tak momentálne usilujú od Francúzov odkúpiť to, čo im kedysi predali. Podľa ich hovorkyne je dohoda pred uzatvorením a na rozdiel od zvyšku skupiny sa obchodom na Slovensku a Česku darí. Ich medziročné výsledky však nemôže komentovať.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies