Spoločnosť ČSA sa v roku 2015 vrátila po ôsmich rokoch do zisku

NETKY.SK • 19 Február 2016, 16:57 • 2 min
Spoločnosť ČSA sa v roku 2015 vrátila po ôsmich rokoch do zisku

PRAHA - České aerolínie (ČSA) sa v roku 2015 vrátili po ôsmich rokoch do zisku. Ten dosiahol 223 miliónov Kč (8,25 milióna eur) po strate na úrovni 631 miliónov Kč v roku 2014.

slovakia

left justify in out

Informoval o tom dnes hovorca ČSA Daniel Šabík. K lepším výsledkom firme pomohli najmä úsporné opatrenia, predaj lietadiel aj lacnejšia ropa. Informovali o tom servery novinky.cz a idnes.cz.

 

Spoločnosť prepravila na svojich linkách v roku 2015 celkovo 2,01 milióna cestujúcich pri flotile 16 lietadiel. V roku 2014 prepravili aerolínie 2,27 milióna cestujúcich s flotilou 23 lietadiel. Ďalšie státisíce pasažierov prepravili ČSA na letoch pre iné letecké spoločnosti, ktorým prenajímali svoje lietadlá.

 

"Pod zlepšenie hospodárenia ČSA sa najväčšou mierou, a to vo výške okolo 630 miliónov Kč, podpísali opatrenia vychádzajúce z plánu reštrukturalizácie, najmä zníženie kapacity flotily o šesť airbusov A320, vyššia utilizácia lietadiel, zníženie počtu zamestnancov či zníženie prevádzkových nákladov," povedal predseda predstavenstva ČSA Jozef Sinčák.

 

"Medzi ďalšie faktory, ktoré významne prispeli k zlepšeniu hospodárenia, patria nové projekty, napríklad prevádzka pre iných dopravcov v Indii a Saudskej Arábii," dodal. Okrem toho ČSA pomohli aj nižšie ceny ropy, ktoré sa premietli do cien leteckého paliva.

 

Štátu v súčasnosti patrí približne pätina akcií ČSA. Väčšinu kontrolujú spoločnosť Korean Air (44 %) a súkromná letecká spoločnosť Travel Service (34 %). Zvyšok vlastní Česká pojišťovna.

(1 EUR = 27,023 CZK)

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies