Spoločnosť Costa ponúkla každému pasažierovi odškodné 11.000 eur

NETKY.SK • 27 Január 2012, 13:01 • 2 min
Spoločnosť Costa ponúkla každému pasažierovi odškodné 11.000 eur

Spoločnosť Costa ponúkla každému pasažierovi odškodné 11. 000 eur - Svet Talianska spoločnosť Costa Crociere ponúkla pasažierom svojej stroskotanej výletnej lode Costa Concordia odškodné 11.

slovakia

left justify in out

img

Talianska spoločnosť Costa Crociere ponúkla pasažierom svojej stroskotanej výletnej lode Costa Concordia odškodné 11.000 eur pre každého, aby im nahradila stratu batožiny a psychologickú traumu z havárie.
      Loď narazila v piatok 13. januára na podmorské skaly a prevrátila sa na bok. Kapitán sa totiž odklonil od plánovanej trasy a priveľmi sa priblížil k pobrežiu talianskeho ostrova Giglio.
      Spoločnosť Costa Crociere je talianskou pobočnou nadnárodnej spoločnosti Carnival Corporation, ktorá je najväčším prevádzkovateľom výletných lodí na svete. 
      Costa Crociere oznámila, že pasažierom vráti aj všetky výdavky za plavbu, cestovné náklady a akékoľvek zdravotnícke výdavky, ktoré mali účastníci po narazení lode na plytčinu.
      Dohodu o vyplatení odškodného oznámili dnes, deň po rokovaniach medzi zástupcami lodnej spoločnosti a skupinami talianskych zákazníkov, ktoré zastupujú 3206 ľudí zo 61 krajín, ktorí pri havárii neutrpeli fyzickú ujmu.
      Pasažieri a posádka výletnej lode majú možnosť podať vlastnú žalobu, ak nie sú spokojní s dohodou o odškodnom.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies