Spoločnosť Continental svojim zamestnancom prispeje na dôchodok

NETKY.SK • 15 Marec 2017, 14:17 • 2 min
Spoločnosť Continental svojim zamestnancom prispeje na dôchodok

ZVOLEN - Aj zavedenie na Slovensku ojedinelého penzijného programu je súčasťou novej kolektívnej zmluvy na rok 2017 vo zvolenskej spoločnosti Continental. Firma sa s odborármi dohodla, že prispeje svojim zamestnancom na dôchodok 4,5 % zo mzdy a tieto peniaze budú ďalej zhodnocované v investičnom fonde.

slovakia

left justify in out

"Cieľom je vytvoriť dodatočnú finančnú podporu v dôchodku pre našich zamestnancov a udržať ich vysokú úroveň motivácie a lojality. Prostredníctvom vlastného penzijného programu chceme zamestnancom zabezpečiť vyššiu mieru benefitov oproti existujúcemu riešeniu cez systém doplnkového dôchodkového sporenia," uviedol pre TASR finančný riaditeľ spoločnosti Milan Škarvada.

 

Ako dodal, dôležitým a pre zamestnávateľa kľúčovým dôvodom zavedenia vlastného penzijného programu je možnosť kontroly nad spôsobom správy poukázaných príspevkov a možnosti nastavenia sociálnej politiky, ktorá lepšie reaguje na požiadavky a potreby zamestnancov. "Už v prvom mesiaci spustenia sa dobrovoľne do schémy zapojila viac ako tretina zamestnancov," pripomenul.

 

Continental doteraz prispieval zamestnancom, podobne ako u veľkej časti slovenských spoločností, do tretieho piliera. Vedeniu sa to však zdalo neefektívne, keďže pracovníci tam mali nasporených príliš málo peňazí. Dlhodobé investičné sporenie má ale nižšie poplatky a oveľa vyššie výnosy.

 

Od začiatku svojej existencie vo Zvolene Continental Automotive Systems Slovakia každý rok pravidelne navyšuje mzdy svojich ľudí. Ani tento rok nie je iný, keď mzdy budú vyššie o štyri percentá.

 

Zavedenie penzijného program je výsledkom spolupráce medzi zamestnancami finančného oddelenia Continental Automotive Systems Slovakia vo Zvolene a Univerzity Mateja Bela v Banskej Bystrici.

 

Zvolenský Continental patrí pod nadnárodný rovnomenný holding so sídlom v Nemecku. V roku 2016 korporácia vygenerovala predbežný obrat približne 40,5 miliardy eur vo všetkých piatich divíziách - Chassis & Safety, Interior, Powertrain, Tire a ContiTech. Continental má v súčasnosti viac ako 220.000 zamestnancov v 55 krajinách sveta. Zvolenský závod, ktorý sa špecializuje na výrobu brzdových strmeňov do automobilov, dáva dnes prácu 1250 ľuďom.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies