Spoločnosť ČEZ kúpila prvý veterný park v Nemecku

NETKY.SK • 5 December 2016, 14:35 • 2 min
Spoločnosť ČEZ kúpila prvý veterný park v Nemecku

PRAHA - Česká energetická spoločnosť ČEZ prevzala park veterných elektrární v juhozápadnom Nemecku. Hodnotu transakcie ale firma nezverejnila.

slovakia

left justify in out

"Ide o vstupný projekt na nemecký trh v oblasti obnoviteľných zdrojov. Počítame, že nasledovať budú ďalšie. Sledujeme nielen už vybudované parky na pevnine, ale aj tie na mori a projekty vo fáze rozvoja," povedal Tomáš Pleskač, riaditeľ divízie Nová energetika.

 

Veterný park v spolkovej krajine Porýnie-Falcko s celkovým inštalovaným výkonom 12,8 MW postavili na kľúč. ČEZ tento projekt prevzala do prevádzky od nemeckej investičnej spoločnosti Aream. ČEZ chce do roku 2020 investovať do obnoviteľných zdrojov okolo 50 miliárd Kč (1,85 miliardy eur). Len v Nemecku firma posúdila už desiatky projektov s inštalovaným výkonom presahujúcim 2,5 GW.

 

Pleskač už začiatkom roku uviedol, že ČEZ chce do ôsmich rokov strojnásobiť kapacitu obnoviteľných zdrojov elektriny a má záujem o veterné elektrárne v Poľsku, Nemecku, vo Francúzsku a Veľkej Británii.

Firma vlastní aj veterný park v Rumunsku. Jeho výsledky ale boli horšie, pod čo sa podpísala zmena podmienok. Čo sa týka rumunských aktív, spoločnosť ČEZ v posledných rokoch znížila ich hodnotu o niekoľko miliárd korún.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies