Spoločnosť by sa mala pripraviť na Internet vecí

NETKY.SK • 12 Máj 2016, 15:17 • 2 min
Spoločnosť by sa mala pripraviť na Internet vecí

BRATISLAVA - Inteligentné mestá, domácnosti, továrne, autá či telemedicína a diaľkový monitoring zdravia ľudí – to boli kľúčové témy konferencie IoT Forum o fenoméne Internetu vecí, ktorá sa uskutočnila dnes v Bratislave.

slovakia

left justify in out

Cieľom budovania inteligentných miest je zlepšovanie kvality života obyvateľov, vrátane zabránenia kolapsu v súvislosti s narastaním počtu obyvateľstva, hustoty dopravy a zásobovania. Medzi súčasti inteligentného mesta patrí napríklad inteligentné pouličné osvetlenie, zastávky MHD, parkovanie, zavlažovanie či odvoz smetí. Kľúčovým prvkom trendu inteligentných tovární je zase prepojenie jednotlivých výrobných strojov, ale aj dodávateľov, distribútorov a dokonca aj samotných výrobkov, a to už v priebehu výrobného procesu. Internet vecí premieňa nielen mestá, priemysel a podnikateľskú sféru, ale mení aj spôsob, akým ľudia žijú. IDC a magazín PC REVUE pripravili konferenciu IoT Forum, ktorá umožní lepšie porozumieť týmto novým trendom aj v širších súvislostiach s dopadom na celú spoločnosť. 

 

"Vkladanie inteligencie do úplne ďalšej triedy zariadení, otvára dvere úplne novým typom záškodníckych útokov. Pokiaľ sa hacker dostane k ovládaniu vašej chladničky tak môže vyradiť elektroniku a urýchliť skazenie potravín, ale ak sa dostane k ovládaniu regulačných systémov inteligentnej fabriky, elektrárne či dopravného systému na riadenie križovatiek, tak môže spôsobiť obrovské materiálne škody a ohroziť životy ľudí," povedal pre TASR Martin Drobný, šéfredaktor magazínu PC REVUE.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies