Daily Mail & General Trust rokuje s investičnými firmami o prevzatí Yahoo

NETKY.SK • 11 Apríl 2016, 15:42 • 2 min
Daily Mail & General Trust rokuje s investičnými firmami o prevzatí Yahoo

LONDÝN - Materská spoločnosť britského denníka Daily Mail rokuje s viacerými súkromnými investičnými firmami o možnej spoločnej ponuke na prevzatie internetovej spoločnosti Yahoo.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na článok v amerických novinách Wall Street Journal.WSJ citujú zdroje oboznámené so situáciou, podľa ktorých prípadná ponuka Daily Mail & General Trust môže mať jednu z dvoch foriem. Prvou z možností je, že súkromný investičný partner získa hlavný internetový biznis Yahoo a Daily Mail prevezme majetok, ktorý sa týka spravodajstva a médií.

 

Podľa druhého scenára súkromný investičný partner prevezme hlavný internetový biznis a zlúči spravodajské a mediálne aktíva Yahoo s internetovou divíziou Mailu. Po zlúčení vznikne nová spoločnosť, ktorú bude riadiť Mail, pričom materská firma denníka bude mať v novej spoločnosti väčší podiel ako pri prvom scenári, tvrdí Wall Street Journal.

 

Termín na predloženie ponuky na prevzatie Yahoo vyprší 18. apríla.Agentúra Reuters už začiatkom apríla uviedla, že aj Time zvažuje partnerstvo so súkromnou investičnou firmou a predloženie ponuky na prevzatie Yahoo.

 

Yahoo je pod veľkým tlakom svojho investora Starboard Value, ktorý chce zmenu vedenia spoločnosti a oživenie rastu jej tržieb. Začiatkom roka Yahoo zrušil 1700 pracovných miest, ale aj pobočky, ktoré podľa šéfky Marissy Mayerovej nestáli za ďalšiu podporu.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies