Spoločnosť BlackBerry ostáva na trhu

NETKY.SK • 3 December 2013, 08:34 • 2 min
Spoločnosť BlackBerry ostáva na trhu

TORONTO - Spoločnosť BlackBerry je "skutočne nažive, ďakujeme“. Potvrdil to dočasný šéf spoločnosti John Chen v pondelkovom otvorenom liste.

slovakia

left justify in out

 Spoločnosť sa zaviazala k vlastnému prebudovaniu s tým, že sa sústredí na podnikateľský sektor. Chen prišiel do čela spoločnosti po tom, čo spoločnosť upustila od plánov na vlastný predaj.

"Našu ponuku na predaj sme stiahli a zostávame,“ píše sa v otvorenom liste adresovanom zákazníkom z radov spoločností a partnerom. "Správy o našej smrti boli skrátka prehnané,“ uvádza sa ďalej v liste. Spoločnosť BlackBerry stratila veľa z trhového podielu v konkurenčnom boji so spoločnosťami Apple a Samsung. Chen v liste uznal, že nové modely smartfónov BlackBerry zatiaľ neuspeli v snahe získať si späť zákazníkov. "Vieme, že zariadenia BlackBerry nie sú pre každého, to je v poriadku,“ uviedol šéf spoločnosti. 

V septembri sa objavili informácie, že spoločnosť BlackBerry by do konca tohto roka mohla prepustiť až do 40 % svojich zamestnancov. Informoval o tom denník Wall Street Journal (WSJ) s odvolaním sa na zdroje blízke problematike. Podľa WSJ spoločnosť BlackBerry plánovala prepúšťať na všetkých oddeleniach a tieto škrty by sa mali dotknúť niekoľkých tisícok zamestnancov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies