Spoločnosť BAE Systems uzavrela niekoľkomiliónovú zmluvu so slovenskou Konštruktou

NETKY.SK • 14 September 2017, 16:22 • 2 min
Spoločnosť BAE Systems uzavrela niekoľkomiliónovú zmluvu so slovenskou Konštruktou

BRATISLAVA - Spoločnosť BAE Systems podpísala niekoľkomiliónovú zákazku so slovenskou firmou Konštrukta, pôsobiacou v oblasti vojenskej techniky.

slovakia

left justify in out

Konštrukta, ktorá pôsobí ako konštrukčná kancelária delostreleckých systémov, bude vyrábať hlavne pre mínometný systém švédskej armády Mjölner. 


Firma Konštrukta vyrobí 84 kusov 120-milimetrových hlavní, ktoré budú upravené tak, aby zodpovedali požiadavkám systému Mjölner, ktorý sa má integrovať do bojových vozidiel pechoty švédskej armády CV90. Majú sa začať dodávať od decembra 2017 do júla 2020. Oceľ na hlavne dodá slovenský výrobca ZTS Metalurg.

BAE Systems tiež uzatvorila vzťah s niekoľkými slovenskými spoločnosťami ako súčasť svojej ponuky rádiolokačného systému Commander SK, ktorý je vysoko výkonný, mobilný alebo čiastočne statický trojdimenzionálny radar so stredným a ďalekým dosahom, určený na prehľad vzdušného priestoru. V rámci tohto programu bude ozbrojeným silám Slovenskej republiky dodaná moderná spôsobilosť so súčasným zapojením slovenského priemyslu do realizácie zákazky.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies