Spoločnosť Audi sa zaručila, do roku 2020 nebude prepúšťať

NETKY.SK • 5 December 2016, 18:28 • 2 min
Spoločnosť Audi sa zaručila, do roku 2020 nebude prepúšťať

INGOLSTADT - Počet zamestnancov v automobilke Audi, ktorá je dcérou Volkswagenu (VW), sa najmenej do roku 2020 z prevádzkových dôvodov nezníži. Vedenie závodu dalo túto záruku svojim 51.000 zamestnancom dnes na firemnom zhromaždení. Záruku predĺžilo o dva roky. Je to jeden z výsledkov rokovania vedenia závodu s celozávodnou podnikovou radou, ktorá zastupuje záujmy všetkých zamestnancov.

slovakia

left justify in out

Vzhľadom na nové strategické ciele, dôsledky škandálu dieselgate a výzvy, ktoré prinášajú trhy, je dôležité dať nevyhnutné signály. "Práve v neistých časoch chceme dať našim zamestnancom záruky," konštatovalo sa v Audi. Záruka na stabilitu zamestnanosti sa má predĺžiť hlbšie do budúceho desaťročia.

 

Počas ďalších rokovaní by sa mali vytvoriť podmienky pre zlepšenie technologickej kompetentnosti v Nemecku a posilniť výnosnosť nemeckých závodov. Do úloh, ktoré sa budú riešiť, sa zaradilo aj určenie závodov, v ktorých sa budú montovať nové modely elektromobilov a perspektívne oblasti ďalšieho podnikania.

 

Personálny šéf Audi Thomas Sigi povedal, že zaručenie zamestnanosti je štartovným signálom do nasledujúceho obdobia.

 

Základný závod koncernu Volkswagen vo Wolfsburgu nedávno zverejnil dokument Pakt pre budúcnosť. Hovorí sa v ňom o nevyhnutnosti znížiť počet pracovníkov základného závodu koncernu o desiatky tisíc zamestnancov. Súčasne sa vložia nové miliardy eur do nových projektov.

 

Podľa paktu by sa mal do roku 2025 znížiť počet pracovníkov základného závodu o 30.000, z toho v Nemecku o 23.000. Zámer chce vedenie dosiahnuť bez prepúšťania pre nadbytočnosť.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies