Spoločnosť AstraZeneca trvá na tom, že jej vakcína je vysoko účinná

NETKY.SK • 25 Marec 2021, 15:40 • 2 min
Spoločnosť AstraZeneca trvá na tom, že jej vakcína je vysoko účinná

NEW YORK - Spoločnosť AstraZeneca reaguje na vyhlásenie federálnych zdravotníckych úradov USA, že americká štúdia účinnosti vakcíny mohla použiť „staré informácie“. AstraZeneca trvá na tom, že jej vakcína proti koronavírusu je vysoko účinná.

slovakia

left justify in out

Výrobca vakcíny prostredníctvom tlačovej správy skonštatoval, že po prepočítaní údajov zo spomenutej štúdie je vakcína účinná pri prevencii symptomatických prípadov ochorenia COVID-19 na 76 % namiesto pôvodne avizovaných 79 %.

 

img

 

Súvisiaci článok: Použila spoločnosť AstraZeneca v americkom testovaní vakcíny neaktuálne informácie?


Vakcínu AstraZeneca schválili na použitie vo viac ako 50 krajinách sveta, zatiaľ však nie v USA. Skoré výsledky z testovania v USA predstavujú jeden zo súborov informácií, ktoré musí farmaceutická spoločnosť predložiť americkému federálnemu Úradu pre kontrolu potravín a liekov.

Mnoho prevažne európskych krajín minulý týždeň dočasne pozastavilo očkovanie vakcínou AstraZeneca po správach, že by mohla súvisieť s tvorbou krvných zrazenín. Európska lieková agentúra uplynulý štvrtok po prešetrení týchto informácií dospela k názoru, že vakcína je bezpečná, ale stopercentne nevylúčila súvislosť tromboembolických prípadov s jej podaním.
 

Prečítajte si tiež: AstraZeneca má na krku ďalší škandál! V Taliansku ukrývala pred EÚ 29-miliónov kusov vakcíny



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies