Spoločnosť Asiana pokutovali za nezvládnutie situácie po vlaňajšej havárii

NETKY.SK • 26 Február 2014, 07:05 • 2 min
Spoločnosť Asiana pokutovali za nezvládnutie situácie po vlaňajšej havárii

WASHINGTON - Americké ministerstvo dopravy udelilo juhokórejskej leteckej spoločnosti Asiana Airlines pokutu vo výške pol milióna dolárov za porušenie federálneho zákona USA ohľadom neposkytnutia náležitej pomoci rodinným príslušníkom pasažierov letu 214, ktorý sa vlani v júli skončil tragickou haváriou na letisku v San Franciscu. Informovala o tom v utorok agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

"Vo veľmi ojedinelých prípadoch takýchto nešťastí majú aerolínie na základe príslušných bezpečnostných predpisov povinnosť poskytnúť svoju plnú podporu pasažierom a ich rodinám," uviedol vo vyhlásení tajomník ministerstva dopravy Anthony Foxx.
      

Asiana Airlines totiž približne jeden deň po havárii lietadla stále nezverejnili telefónne číslo, na ktorom by sa mohli rodinní príslušníci informovať o osude svojich blízkych na palube. Jediným všeobecne dostupným telefónnym číslom bola bezplatná linka určená na rezervácie letov spoločnosti, tvrdí americký rezort dopravy.
      

Dopravné lietadlo typu Boeing-777 smerovalo z juhokórejského mesta Inčchon na Medzinárodné letisko v San Franciscu. Ráno 6. júla 2013 havarovalo pri pristávacom manévri. Dvaja z 307 osôb na palube zahynuli na mieste, tretia osoba skonala v nemocnici o niekoľko dní neskôr. Zranenia utrpelo 181 pasažierov, z toho 12 vážne. Išlo o celkovo druhú haváriu tohto typu stroja.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona