Spoločnosť Asahi dokončila nákup bývalých podnikov SABMiller v Európe

NETKY.SK • 31 Marec 2017, 16:49 • 2 min
Spoločnosť Asahi dokončila nákup bývalých podnikov SABMiller v Európe

BRATISLAVA - Dnešným dňom sa uzavrela transakcia, v rámci ktorej spoločnosť Asahi kúpila bývalé podniky SABMiller v Európe. Konkrétne ide o podniky a značky v Českej republike, na Slovensku, v Poľsku, Maďarsku a Rumunsku, ako aj súvisiace aktíva. Informovala o tom dnes spoločnosť Pivovary Topvar.

slovakia

left justify in out

Súhlas Európskej komisie (EK) so zlúčením spoločností SABMiller a AB InBev bol podmienený záväzkom AB InBev odpredať uvedené podniky. Tento mesiac bolo oznámené, že EK schválila ich predaj spoločnosti Asahi. Organizácia týchto podnikov teraz ponesie názov Asahi Breweries Europe Ltd a bude priamo podriadená spoločnosti Asahi Group Holdings, Ltd v Tokiu. Regionálna centrála novej organizácie bude v Českej republike, v Prahe,.

 

"Pre Pivovary Topvar ide o veľmi pozitívny okamih. Pivovary Topvar a Asahi spája nielen úcta k tradíciám, ale aj vášeň pre inovácie. Budeme tak spolu naďalej podporovať záujem o čapované pivá na Slovensku," uviedol generálny riaditeľ firmy pre ČR a Slovensko Tom Verhaegen.

 

"Posledných 24 mesiacov bolo pre našu spoločnosť obdobím transformácie. V októbri 2016 spoločnosť Asahi dokončila akvizíciu bývalých podnikov SABMiller v Taliansku, Holandsku a vo Veľkej Británii a teraz sme k nášmu portfóliu pridali aj podniky SABMiller v strednej Európe," dodal zástupca Asahi Group Holdings Ltd, Ryoichi Kitagawa.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies