Spoločnosť Ardis plánuje vybudovať v Zlatých Moravciach nový priemyselný areál, zamestná 500 ľudí

NETKY.SK • 9 Máj 2017, 16:24 • 2 min
Spoločnosť Ardis plánuje vybudovať v Zlatých Moravciach nový priemyselný areál, zamestná 500 ľudí

ZLATÉ MORAVCE – Spoločnosť Ardis, a.s., Žiar nad Hronom plánuje vybudovať v Zlatých Moravciach nový priemyselný areál.

slovakia

left justify in out

Po jeho dokončení by mal pozostávať z halových priestorov, prístupových cestných komunikácií, odstavných plôch, spevnených plôch a nevyhnutnej technickej infraštruktúry pre budúcich investorov, ktorí budú v areáli sídliť. Spoločnosť predložila zámer výstavby na posúdenie vplyvov na životné prostredie. Celkové náklady na výstavbu priemyselného areálu by mali dosiahnuť 25 miliónov eur.

 

Nový priemyselný areál by mal vzniknúť v lokalite oproti čerpacej stanici Slovnaft v susedstve Obchodného centra Ardis. V súčasnosti je pozemok voľný, nenachádzajú sa na ňom žiadne stavebné objekty. Navrhovaná činnosť v súčasnej etape investičného projektu predpokladá záber plochy v rozsahu 50.000 až 70.000 štvorcových metrov z celkovej výmery pozemku 82.059 štvorcových metrov. V areáli by mali byť v budúcnosti realizované priestory pre budúcich investorov, s ktorými v súčasnosti prebiehajú rokovania.

 

Výstavba areálu by sa mala začať po ukončení procesu posudzovania vplyvov na životné prostredie a získaní potrebných povolení. Jednotlivé činnosti v priemyselnom areáli predpokladajú výrobno-prevádzkový charakter. V prevádzkach by malo pracovať zhruba 500 zamestnancov, prevažne v nepretržitej trojzmennej prevádzke a v prípade administratívnych pracovníkov v jednozmennej prevádzke.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies