Spoločnosť Arden Equipment Slovakia v Leviciach rozšíri svoju výrobu

NETKY.SK • 10 Apríl 2017, 13:14 • 2 min
Spoločnosť Arden Equipment Slovakia v Leviciach rozšíri svoju výrobu

LEVICE - Francúzska spoločnosť Arden Equipment Slovakia v tomto roku oslávi desiate výročie od spustenia prevádzky v levickom priemyselnom parku Levice - Géňa.

slovakia

left justify in out

V tomto roku plánuje rozšírenie svojej výroby na dvojnásobok. Spoločnosť sa zaoberá výrobou, predajom a servisom prídavných zariadení pre stavebné, zemné, recyklačné a poľnohospodárske stroje ako lyžice, drapáky a ďalšie špeciálne zariadenia. "Pôsobí na trhu v 38 krajinách sveta a má dva výrobné závody. Jeden vo Francúzsku s 200 zamestnancami a druhý v Leviciach. Na slovenský trh sa dcéra francúzskej firmy úspešne etablovala v roku 2006. S výrobou nožníc na strihanie železa sa naša spoločnosť radí medzi top tri firmy na svete, vo svetovom meradle patrí s konsolidovaným obratom vyše 40 miliónov eur medzi lídrov vo svojej brandži," vyjadril sa riaditeľ spoločnosti Miroslav Mažár.

 

Levický závod pracuje s ročným rozpočtom vo výške od dvoch do troch miliónov eur, no jeho výška závisí od objednávok. "Niekedy je ťažké predpokladať, v akej výške sa budú objednávky pohybovať. V závislosti od tohto sa rozpočet mení. Čo sa však týka výroby, minulý rok sme zaznamenali nárast a plánujeme s ním aj v tomto roku. V priemere ročne vyrobíme 3500 lyžíc, no minulý rok sme vyrobili až 6000 kusov. Tento rok máme za prvé tri mesiace vyrobených už 2700 lyžíc. Drvivá väčšina vyrobených produktov ide na export do Francúzska, odtiaľ sú ďalej expedovane zákazníkom do celej západnej Európy," dodal Mažár.

 

V pláne je rozšírenie výrobných kapacít a súčasne aj portfólia ponúkaných produktov. "Pôjde o rozšírenie výroby a pristavenie nových výrobných plôch a haly. Súčasťou investície budú aj nové technológie ako frézovacie centrum, zakrúžľovacie zariadenia a všetky potrebné vybavenia pre plne zariadenú výrobnú halu. Do konca mesiaca jún tohto roka by sme chceli spustiť výrobu nových výrobkov, ktorú budeme dovtedy zabezpečovať v existujúcich halách. Rozlohou pôjde o nových 1700 štvorcových metrov, čo je rozloha aktuálnych výrobných kapacít,“ poznamenal.

 

Podľa Mažára z dôvodu navýšenia výroby spoločnosť plánuje prijať aj nových zamestnancov. "Momentálne máme 25 výrobných pracovníkov, pričom desať z nich sú interní zamestnanci. Podľa potrieb vieme kapacity doplniť. Veľa závisí od konkrétnych objednávok. Sú obdobia, kedy pracujeme aj na dve zmeny. Špecializujeme sa na slovenský a český trh, kde neprekročíme 14-dňovú dodaciu dobu. Našou výhodou je, že máme veľa zamestnancov z externej firmy, prípadne živnostníkov, ktorí s nami spolupracujú už niekoľko rokov. Môžeme si preto vyberať už zo zaškolených ľudí. Predpokladaný nárast je v počte desať ľudí, ktorí by pribudli ku kmeňovým zamestnancom," vyjadril sa.

 

Do budúcnosti plánuje spoločnosť aj spoluprácu so strednými školami v oblasti duálneho vzdelávania. "Môžem povedať, že je akútny nedostatok kvalitných klasických zámočníkov-zváračov. Z 30 uchádzačov som vybral piatich. Pre našu firmu je potrebná kvalita a vzhľad zvaru. S náborom ľudí je celkovo problém," ukončil.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies