Spoločnosť ANA zrušila ďalších 141 letov

NETKY.SK • 21 Január 2013, 08:19 • 2 min
Spoločnosť ANA zrušila ďalších 141 letov

Spoločnosť ANA zrušila ďalších 141 letov - Doprava Spoločnosť All Nippon Airways (ANA) zruší 123 domácich a 18 medzinárodných letov, ktoré sa mali uskutočniť tento týždeň od stredy do nedele. Rozhodla sa tak po tom, čo jej Boeing 787 Dreamliner musel minu

slovakia

left justify in out

imgSpoločnosť All Nippon Airways (ANA) zruší 123 domácich a 18 medzinárodných letov, ktoré sa mali uskutočniť tento týždeň od stredy do nedele. Rozhodla sa tak po tom, čo jej Boeing 787 Dreamliner musel minulý týždeň núdzovo pristáť v západnom Japonsku, informovala agentúra Reuters.
      Dnes oznámené opatrenie sa dotkne viac ako 18.000 cestujúcich. Aerolínie ANA už krátko po nehode rozhodli, že od 19. do 22. januára zrušia 72 svojich letov.
      ANA, ktorá vlastní najviac strojov Boeing 787 Dreamliner medzi svetovými leteckými spoločnosťami, dnes ešte oznámi rušenie letov pre 28. január a vo štvrtok urobí to isté pre lety po 29. januári.
      K incidentu so strojom Dreamliner došlo 16. januára. Prístroje vtedy signalizovali problémy s batériou a pilot zacítil nezvyčajný zápach. ANA oznámila, že uskutoční mimoriadne prehliadky svojich zvyšných 16 lietadiel Dreamliner.
      Americký Federálny letecký úrad (FAA) v reakcii okamžite nariadil prevádzkovateľom všetkých lietadiel typu Boeing 787 Dreamliner registrovaným v USA, aby až do odvolania zostali mimo prevádzky.
      Lietadlá Boeing 787 Dreamliner zaznamenali sériu problémov s elektrickými a mechanickými systémami, odkedy ich s vyše trojročným oneskorením koncom roku 2011 uviedli do prevádzky.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona