Spoločnosť Air China prevádzkuje nové trasy

NETKY.SK • 28 Apríl 2017, 10:30 • 2 min
Spoločnosť Air China prevádzkuje nové trasy

PEKING - 27. apríla usporiadala letecká spoločnosť Air China v Pekingu tlačovú konferenciu, na ktorej ohlásila dve nové letecké trasy medzi Pekingom a Astanou a Pekingom a Zürichom. Nové letecké trasy zabezpečia priame spojenie medzi Čínou, Kazachstanom a Švajčiarskom od júna tohto roku.

slovakia

left justify in out

Na trase Peking-Astana začnú lety premávať od 1. júna. Mesto Astana sa nachádza v Kazachstane a je jedným z najmladších hlavných miest na svete. Má povesť jedného z najveselších a najmodernejších miest v Strednej Ázii. Linka leteckej spoločnosti Air China z Pekingu do Astany začne premávať v čase, keď sa bude v Astane v júni konať svetová výstava Expo 2017. Očakáva sa, že toto podujatie priláka návštevníkov z celého sveta.

 

Čína má za sebou dlhú tradíciu priateľských vzťahov s Kazachstanom. Spojenie medzi týmito dvoma národmi začalo už počas vlády dynastie Han, keď čínsky diplomat Zhang Qian navštívil tento región. Okrem toho, že ide o druhého najväčšieho obchodného partnera v Spoločenstve nezávislých štátov je Kazachstan aj jednou z najdôležitejších krajín v ekonomickom regióne hodvábnej cesty. Trasa Peking-Astana bude zabezpečovať nové priame spojenie medzi Čínou a Kazachstanom a sprostredkuje spoluprácu týchto dvoch krajín v oblasti energetiky, dopravy, cestovného ruchu, kultúry a obchodu.

 

Letecké spojenie Pekingu a Zürichu začne premávať 7. júna. Zürich je sídlom celosvetových aj európskych vedení viac ako 100 bánk. Je obklopený známym zürišským jazerom a Alpami, vďaka čomu sa stáva obľúbenou destináciou turistov z celého sveta. Elegantný a uvoľnený charakter mesta spolu s krásnou prírodou, do ktorej je zasadené, je lákavým prostredím aj na každodenný život. V ostatných rokoch sa spolupráca medzi Čínou a Švajčiarskom rozvíja na mnohých úrovniach a bilaterálne obchodné vzťahy sa stále posilňujú. Počas štátnej návštevy prezidenta Xi Jinpinga vo Švajčiarsku v januári tohto roku obe krajiny súhlasili so spoluprácou pri riešení mnohých otázok propagácie iniciatívy Pásu a Cestu (OBOR) vrátane výstavby infraštruktúry, financovania, poistenia a priemyslu. Obe krajiny tiež súhlasili, že v roku 2017 usporiadajú „Sino-švajčiarsky rok cestovného ruchu" na podporu turistického prílevu.

 

Okrem novej leteckej trasy medzi Pekingom a Zürichom lieta spoločnosť Air China z Pekingu aj do Ženevy, pričom pasažierom ponúka pohodlné priame spojenia medzi Čínou a Švajčiarskom.

 

Na ostatnej tlačovej konferencii popísal viceprezident leteckej spoločnosti Air China Ma Chongxian rastovú stratégiu spoločnosti: „V ostatných rokoch letecká spoločnosť Air China rozširovala svoju sieť trás s cieľom napĺňať požiadavky cestujúcich. Lety z našich troch základní v Pekingu,  Čcheng-tu a v Šanghaji nám v budúcnosti zabezpečia lepšie spojenie s mnohými destináciami v Európe, Amerike, Ázii, Afrike a Austrálii. Čínska iniciatíva Pásu a cesty tiež pomáha vytvárať nové príležitosti pre rozšírenie našej medzinárodnej siete trás."

 

V roku 2015 spustila letecká spoločnosť Air China niekoľko trás medzi Pekingom a kľúčovými mestami v oblasti iniciatívy Pásu a cesty vrátane Minska, Budapešti, Varšavy, Kuala Lumpur, Bombaja, Kolomba a Islamabadu. Ako jediná čínska letecká spoločnosť so štátnou vlajkou je spoločnosť Air China odhodlaná napĺňať ciele spoločenskej zodpovednosti a zohráva dôležitú úlohu pri implementácii kľúčových národných stratégií ako je iniciatíva Pásu a cesty a stratégie „Going Global", ktorá podnecuje čínske podniky investovať v zámorí.

 

Informácie o lete:

 

Peking-Astana: Let č. CA791/2, trikrát týždenne (utorok, štvrtok a nedeľa), Airbus A320. Odlet z Pekingu je o 17:20 a prílet o 21:00. Smerom späť je odlet z Astany o 22:30 a prílet o 05:30 (všetky časy sú miestne).

 

Peking- Zürich: Let č. CA781/2, štyrikrát týždenne (utorok, streda, štvrtok a nedeľa). Odlet z Pekingu je o 02:35 a prílet o 07:25. Smerom späť je odlet z Zürichu o 12:55 a prílet o 05:05 (všetky časy sú miestne).

 

Na týchto linkách bude premávať Airbus A330-200 so sedadlami triedy business class, ktoré je možné sklápať až pod 180-stupňovým uhlom. Prémiové sedadlá triedy economy ponúkajú o 120% viac priestoru na nohy ako bežná trieda economy a sedadlá v triede  economy majú ergonomický dizajn pre zníženie pocitu únavy z letu. Vo všetkých sedadlách je zabudovaný osobný systém zábavy počas letu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona