Spoločnosť Agnos chce postaviť pod Pustým hradom 70 bytov

NETKY.SK • 22 August 2016, 14:25 • 2 min
Spoločnosť Agnos chce postaviť pod Pustým hradom 70 bytov

ZVOLEN - Celkom 70 jedno-, dvoj-, troj- a štvorizbových bytov má vyrásť vo Zvolene. Svoj zámer na výstavbu bytov predostrela ministerstvu životného prostredia pre posúdenie vplyvov na životné prostredie zvolenská spoločnosť Agnos, s.r.o.

slovakia

left justify in out

Podľa webovej stránky envirorezortu celkové náklady na bytový komplex v lokalite Pod Pustým hradom by mali podľa preloženého zámeru dosiahnuť 5,2 milióna eur. Byty vzniknú prestavbou bývalej turistickej ubytovne a výstavbou štyroch ďalších bytoviek.

 

Zvolen je mesto, kde sa v uplynulých rokoch aj napriek kríze intenzívne stavia. Súkromní investori tu postavili tri obytné domy - Panoráma, Emporia a Hron so 72, 50, respektíve 90 bytmi.

 

Ďalších asi 600 nájomných bytov postavilo za uplynulých desať rokov mesto, prevažne prostredníctvom úveru zo Štátneho fondu rozvoja bývania. Stoja na sídlisku Zlatý potok, v lokalite Balkán a tiež na Rákoši. Ďalšie desiatky bytov vznikli rekonštrukciou starších objektov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies