Spoločnosť Accor kupuje 97 hotelov

NETKY.SK • 27 Máj 2014, 15:32 • 2 min
Spoločnosť Accor kupuje 97 hotelov

BRATISLAVA - Divízia HotelInvest francúzskej hotelovej spoločnosti Accor sa dohodla na kúpe dvoch portfólií hotelov za celkovú sumu približne 900 mil. eur.

slovakia

left justify in out

Spoločnosť o tom informovala v utorok. V prvom portfóliu je 86 hotelov s 11 286 izbami v Nemecku (67 hotelov) a Holandsku (19 hotelov). Spoločnosť Accor ich mala v prenájme a prevádzkovala ich od roku 2007. Celková hodnota tejto akvizície je 722 mil. eur. Predajcom sú dva fondy, a to Moor Park Fund I a II.

 

Investičná divízia firmy Accor okrem toho od Axa Real Estate kupuje portfólio 11 hotelov s 1 592 izbami vo Švajčiarsku. Tieto hotely mala spoločnosť tiež v prenájme a prevádzkovala ich od roku 2008. Obe akvizície musia schváliť regulačné úrady. 

 

Prevádzkovateľ hotelov Accor je prítomný v 92 krajinách. Do portfólia spoločnosti patria značky Sofitel, Pullman, MGallery, Novotel, Suite Novotel, Mercure, Adagio, ibis, all seasons/ibis styles, Etap Hotel/Formule 1/ibis budget, hotelF1 a Motel 6. Skupina má celosvetovo 145 tisíc zamestnancov. Na Slovensku je spoločnosť prítomná prostredníctvom hotelov Mercure a ibis v Bratislave.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies