Spoločnosť AAA Auto mení majiteľa

NETKY.SK • 20 November 2014, 14:45 • 2 min
Spoločnosť AAA Auto mení majiteľa

BRATISLAVA - Majoritným akcionárom spoločnosti AAA Auto Group sa stala firma Abris Capital Partners. Tá kúpila 95-percentný podiel firmy AAA Auto za 220 miliónov eur.

slovakia

left justify in out

"Dnes bola transakcia dokončená a skupina AAA Auto má nového majoritného vlastníka. V nasledujúcich mesiacoch sa budeme sústreďovať na expanziu, zameriame sa najmä na Poľsko," povedala v stredu generálna riaditeľka AAA Auto Karolína Topolová. Transakcia bola schválená protimonopolnými úradmi v Českej republike, na Slovensku, na Ukrajine a v Ruskej federácii. Abris má záujem aj o získanie zvyšného 5-percentného podielu, ktorý vlastnia viacerí minoritní akcionári.

 

Skupina AAA Auto pôsobí na trhu s ojazdenými autami 22 rokov. Prevádzkuje sieť 35 pobočiek v Českej republike, na Slovensku, v Rusku a v Maďarsku. Počas svojej existencie už obslúžila vyše 1,5 milióna zákazníkov. Auditované výnosy skupiny v roku 2013 predstavovali 379 miliónov. eur. Vlani predala firma 56 648 vozidiel, z toho 38 297 v ČR, 15 896 na Slovensku a 2 455 na ruskom trhu. Za prvých desať mesiacov tohto roku si zákazníci odviezli už takmer 54 tisíc áut. Spoločnosť od roku 2012 predáva vozidlá tiež pod staronovou značkou Mototechna, pod ktorú v Českej aj Slovenskej republike sústredila ponuku „zánovných“ automobilov. V apríli 2014 Mototechna začala predávať luxusné vozidlá v novom segmente Mototechna Premium. 

 

Abris Capital Partners je medzinárodný fond súkromného kapitálu, zameraný na investície do spoločností strednej veľkosti v krajinách strednej a východnej Európy. Kľúčovou úlohou spoločnosti Abris, založenej v roku 2007, je vyhľadávať najúspešnejšie dynamické spoločnosti v regióne. S investičným kapitálom vo výške 770 miliónov eur Abris využíva financovanie mnohých popredných svetových investičných inštitúcií, vrátane firemných a verejných penzijných systémov, finančných inštitúcií, poisťovní a amerických univerzitných nadačných fondov. Spoločnosť realizuje dlhodobé investície a vyhľadáva transakcie, v rámci ktorých sa stáva majoritným alebo stopercentným vlastníkom. Abris zabezpečuje svoju činnosť prostredníctvom regionálnych investičných tímov sídliacich vo Varšave, Bukurešti a Kyjeve.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona