Spoločného zasadnutia vlády SR a ČR sa zúčastní aj minister Lajčák

NETKY.SK • 2 September 2017, 11:58 • 2 min
Spoločného zasadnutia vlády SR a ČR sa zúčastní aj minister Lajčák

BRATISLAVA - Spoločného rokovania vlád Slovenskej republiky a Českej republiky v Ledniciach sa zúčastní aj minister zahraničných vecí Miroslav Lajčák (nominant Smeru-SD).

slovakia

left justify in out

Je to na dlhšiu dobu jedna z jeho posledných oficiálnych aktivít vo funkcii ministra. Sťahuje sa do New Yorku, kde bude vykonávať funkciu predsedu Valného zhromaždenia OSN.

 

Spoločné rokovanie vlád je tradičnou platformou nadštandardnej bilaterálnej spolupráce medzi oboma krajinami, zdôraznilo pri tejto príležitosti Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVaEZ) SR, ktoré informovalo o Lajčákovej účasti na pondelkovom (4.9.) spoločnom rokovaní slovenských a českých ministrov.

 

„Minister Lajčák s českým rezortným partnerom Lubomírom Zaorálkom na bilaterálnom stretnutí prediskutujú prípravu spoločných podujatí k výročiam dejinných udalostí v roku 2018, na ktorých budú aktívne participovať zastupiteľské úrady oboch krajín v zahraničí,“ priblížil rezort diplomacie.

 

Šéfovia rezortov prerokujú tiež aktuálne otázky európskej a medzinárodnej agendy, vrátane tých, ktoré sa viažu k rámcu regionálnej spolupráce.

 

Lajčák bude predsedom Valného zhromaždenia OSN na funkčné obdobie rokov 2017–2018. Jeho náplňou bude organizovať podujatia na najvyššej úrovni k aktuálnym témam, často tiež k otázkam, na ktorých sa Bezpečnostná rada OSN nie je schopná dohodnúť.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona