Spoločne s Blatterom odíde i generálny sekretár FIFA Valcke

NETKY.SK • 26 Júl 2015, 15:56 • 2 min
Spoločne s Blatterom odíde i generálny sekretár FIFA Valcke

PETROHRAD - Generálny sekretár Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Jérome Valcke opustí organizáciu spoločne s dosluhujúcim prezidentom Seppom Blatterom.

slovakia

left justify in out

Päťdesiatštyriročný francúzsky funkcionár to v Petrohrade oznámil ešte pred žrebom kvalifikácie o postup na majstrovstvá sveta 2018 v Rusku. Ako však uviedol, riadiaci orgán svetového futbalu neopúšťa z toho dôvodu, že by sa cítil zodpovedný za stratu renomé FIFA, ktorá je spojená s prevalením sa korupčnej aféry. Valcke pôsobil osem rokov ako jeden z najvyššie postavených pracovníkov FIFA.
 

"Ktokoľvek sa stane novým prezidentom FIFA, mal by si vybrať vlastného generálneho sekretára, pretože pôjde o jeho najbližšieho spolupracovníka," vysvetlil svoje rozhodnutie Jérome Valcke. Na otázku o svojej budúcnosti stroho zareagoval: "To je výhradne moja súkromná vec."


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona