Spoločné cvičenie slovenskej polície a vojakov preverí pripravenosť na prílev migrantov

NETKY.SK • 27 Júl 2015, 14:37 • 2 min
Spoločné cvičenie slovenskej polície a vojakov preverí pripravenosť na prílev migrantov

BRATISLAVA – Spoločné cvičenie vojakov a policajtov preverí spoluprácu týchto zložiek v prípade prílevu masívnej vlny utečencov z územia susedného štátu.

slovakia

left justify in out

Cvičenie sa uskutoční vo štvrtok v priestoroch 12. mechanizovaného práporu v Krškanoch v Nitre a vo Výcvikovom priestore Kolíňanský vrch. Informovala o tom hovorkyňa rezortu obrany Martina Balleková. Vojaci a policajti si predovšetkým precvičia hliadkovanie a zachytávanie utečencov na štátnej hranici, ich transport do záchytného tábora, riešenie incidentov počas transportu, ochranu záchytného tábora, riešenie konfliktov či nastolenie poriadku. Hľadať budú aj psychotropné látky a výbušniny.


Začiatkom júla minister vnútra Robert Kaliňák zdôraznil, že situácia na hraniciach v súvislosti s prílevom migrantov nie je taká, aby potrebovali pomoc vojakov. „Vcelku s našimi kapacitami stíhame. Keby sa situácia zásadným spôsobom dramatizovala, tak by sme mohli aj takéto opatrenie urobiť," uviedol pre agentúru SITA. Podľa Kaliňáka rezorty vnútra a obrany dobre spolupracujú. Pri strážení hraníc ide podľa ministra vnútra skôr o efektivitu ako o demonštráciu sily.


Už pred rokom sa uskutočnilo na východnom Slovensku na tému migranti spoločné cvičenie s Českou republikou a aj s ministerstvom vnútra. Minister obrany Martin Glváč v tejto súvislosti pripomína, že treba byť pripravený na prílev migrantov nielen z juhu, ale aj z východu a zároveň nezabúdať na pomoc Ukrajine.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies