Spoločenstvo sv. Jozefa zbiera podpisy: Nechcú na TopFeste Iron Maiden!

NETKY.SK • 6 Jún 2013, 13:01 • 2 min
Spoločenstvo sv. Jozefa zbiera podpisy: Nechcú na TopFeste Iron Maiden!

PIEŠŤANY - Spoločenstvo svätého Jozefa rozbehlo na internete podpisovú akciu proti vystúpeniu britskej heavymetalovej kapely na piešťanskom letisku počas hudobného festivalu TopFest. V nej vyjadruje nesúhlas s verejnou propagáciou satanizmu a okultizmu skupinou Iron Maiden. Upozornil na to webový portál PNky.sk.

slovakia

left justify in out

Spoločenstvo vyzýva k podpisu petície ako vyjadrenia protestu proti príchodu skupiny na Slovensko. Vystúpenie Iron Maiden sa má uskutočniť v rámci festivalu TopFest 27. júna. Koncert jednej z najväčších svetových legiend, ktorá patrí k ťahákom podujatia kvôli petícii organizátor nemieni rušiť, uviedol za agentúru Duna Dušan Drobný. Členovia kapely podľa jeho slov uctievanie okultných symbolov a satana opakovanie dementovali. "Podľa filmového dokumentu, ktorý som videl z ich turné po Južnej Amerike, Mexiku, Ekvádore, Kolumbii – v čisto katolíckych štátoch boli na koncertoch Iron Maiden prítomní aj kňazi, ani v Európe sa nad tým nik nepozastavuje, napríklad v katolíckom Poľsku budú až dva koncerty," dodal D. Drobný pre PNky.sk.

Milan Meluch zo Spoločenstva svätého Jozefa dnes pre tento webový portál dodal, že spoločenstvu nejde ani tak o to, aby bol koncert zrušený, ako skôr o to, aby sa kresťania a všetci ľudia dobrej vôle zjednotili a vyslali jasný signál, že nesúhlasia s propagáciou satanizmu či okultizmu na Slovensku.

Pred osemnástimi rokmi podobne reagoval vtedajší arcibiskup bratislavsko-trnavskej arcidiecézy Ján Sokol proti pozvaniu hudobnej skupiny Black Sabbath na Slovensko, ktorej koncert bol naplánovaný v Bratislave na 14. septembra 1995. V stanovisku, ktoré vtedy poskytol TASR, uviedol, že minulé obdobia v nás zanechali stopy po morálnej devastácii, liatím oleja do ohňa označil v tejto situácii poskytnutie priestoru takej skupine, ktorej programom je satanizmus, vzývanie diabla a k jej symbolom patrí obrátený kríž a číslo 666.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies