Spolková vláda vyslovila súhlas s predajom divízie Osramu Číňanom

NETKY.SK • 30 Január 2017, 16:47 • 2 min
Spolková vláda vyslovila súhlas s predajom divízie Osramu Číňanom

MNÍCHOV/BERLÍN - Mníchovský výrobca svietidiel Osram dostal od spolkovej vlády súhlas na predaj svojej divízie žiaroviek a LED svietidiel čínskemu investorskému konzorciu MLS.

slovakia

left justify in out

Hovorkyňa spolkového ministerstva hospodárstva uviedla, že proti transakcii nemá vláda námietky.

 

Čínski investori by mali za divíziu zaplatiť viac ako 400 miliónov eur. Transakcia by sa mala podľa súčasných predpokladov uskutočniť najneskoršie v septembri tohto roku.

 

Podmienkou realizácie obchodu je ešte súhlas amerického dohľadu pre strategické záležitosti. Vedenie Osramu dnes informovalo, že ten ešte neprišiel.

 

Na sklonku minulého roka už americký prezident Barack Obama zahatal predaj nemeckej firmy Aixtron, ktorá vyrába špeciálne stroje na čipy Číňanom. Hlavnou prekážkou obchodu bolo, že sa čipy dajú využívať aj v zbrojárskom priemysle. Tento argument bol silnejší ako fakt, že sa Aixtron nachádza v existenčných problémoch.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies